Saturday, May 14, 2011

..lepaskan tekanan.. =)

asalamualaikum...

Lama betul xmengunjungi blog ambo neyhh..huhu..bukan xdak masa cuma malas nak perah otak memikir jew..hehe.. urmm..entry kali nie nak citer pasal pa plak ekk..?? hurmm..haa!! cita pasal sambung belajar larhh..kan skrang musim orang serabutkan kepala memikir nak further study kat mana..,termasuk larh aku..! huhu..

   haa..wat pengunjung blog neyh yg berada dalam situasi sama dgn ambo neyhh,haa...ampa suma dpat tawaran hapew yew..?? ehh.,ambo?? adeyhh..result ambo xbest so tawaran yg dpat pown sama level dgn result larhh kan..huhu..sediyhh3..

urmm..aku dpat tawaran asasi bi kat UIA dngan matrikulasi kedah..,wat masa skrang,yg 2 larhh yg aku dpat..,tapi aku masih belum wat decision g nak pi mna..,aku nak tnggu mktab dulu..course bi jgak..,kalau aku dpat mktab,aku pi maktab jew larhh..kalau xdak rezeki aku dekat maktab, aku bakal menjadi warga matrikulasi kedah ler jwabnyer..huhu..

susah kan nak wat desicion nak further study neyhh..,kalau clap wat keputusan jew,.rosak masa depan! huhu..susah3..zaman sekarang neyh,saingan hebat..kalau salah langkah,leka ckit jew.,dapat course yg kena lelong..,hadoiyhh..mmg susah bila meniti alam dewasa nie..hurmm..kan seronok kalau jadi budak2..,taw maen jew..,xyah susah2 nak belajar add math, fizik, kimia, bio suma..,huhu..bangun tido, makan, maen pas2 tido balek! wahh..bahagianya idop!! hehe..

haa..tetiba ja aku teringat kawan2 aku pernah merungut.,kononnya blog sekarang nieyh dah jadi tempat maki hamun org.,aik.?? btol kew.? haa..ntah ler..aku xpenah jumpa lagi blog mcam 2..tapi 1 je larhh aku nak nasihat..,mmg larh blog 2 korang yang punya,.suka ati korang larh kan nak tulis apa pown..,tapi aku nak tnya jugak larh.,kalau korang pandai lepas geram kat dalam blog jew.,korang rasa org yg korg geram 2 bleyh taw kew.?? camna dya nak berubah kalau korang xtegur dya..,kalau asyik nak marah kat blog jew,xdak guna pown..siap dapat dosa free g mngumpat org! huisyhh..nauzubillah...jadi aku rasa,ada baeknya kalau korang tegur org 2 secara berhemah..kalau ada yg xpuas hati,apa salahnya kalau kita berbincang kan..,bleyh mengeratkan silaturrahim lagi 2..huhu..tapi opss! kalau korang ada salah paham dgn org yg berbeza jantina dgn korang 2,jgan larh duduk berdua-duaan plak dgn dya..,mmg larhh nak settle problem..,tapi nanti jadi fitnah plak.,haa..kan dah jadi cita laen plak..uisyhh..xmaw3..,

mmg lar kadang2 susah nak berterus terang an..,tapi Nabi Muhammad S.A.W pown pernah bersabda, 'berkata benarlah sekalipun ianya pahit'..haa..kita ikutlah role model kita iaitu nabi Muhammad..,watpa kita nak ikut org laen yg blom tentu ntah betul ke tidak 2..lagi pown,kalau kita bleyh nasihat dya dgn kata2 yg lembut dan guna pendekatan yg betul, inshaAllah semuanya bleyh settle..doa la banyak2 moga2 hubungan persahabatan kita dgn dya berkekalan selamanya..ukhuwah fillah abadan abada.. :)

ok larhh,,sampai cnie je larhh entry aku kali nie..,kalau ada pa2 lagi, komen larhh kat bawah nie ekk..,see u next time! tata.. asalamualaikum.. 

 

2 comments:

  1. w'salam...hhaha.....bguih btullah crmah ni! hehehe...

    ReplyDelete